Professionals

Schenk anderen balans & plezier

Het belang van prikkelverwerking voor coaches, therapeuten & leerkrachten

Prikkelverwerking of sensorische informatieverwerking was lang niet zo gekend in Vlaanderen. Ondertussen begint dit te veranderen en worden me hier steeds meer vragen over gesteld. 

Zonder dat we er ons van bewust zijn, is een mens constant bezig met het waarnemen en verwerken van informatie die onze zintuigen via prikkels binnen krijgen. We krijgen per seconde miljoenen prikkels binnen. Er moeten dus keuzes gemaakt worden. 

Als het goed loopt, merken we daar niets van. Maar wat als dit niet zo gepast verloopt en we over- of onderprikkelt geraken waardoor rust vinden of gepaste actie ondernemen moeilijk wordt? 

Of wat als dit het leren in het algemeen of het leren van schoolse vaardigheden afremt? 

Dan komt kennis en inzicht in de prikkelverwerking goed van pas. Kijk eens in mijn agenda naar het aanbod of klik hier voor informatie over de online cursussen.  

Ik deel mijn kennis graag met jou!

Ik maakte in 1993 kennis met prikkelverwerking (sensorische integratie) toen ik in Beieren werkte met volwassenen. In 1995 volgde ik een eerste cursus voor volwassen met NAH. 

Dit onderwerp bleef me boeien en in 2004 besloot ik om een opleiding te starten bij INSIGHT rond kinderen. Ik volgde daar het hele traject met een inleidende cursus, basiscursus, vervolgcursus en refreshers. In 2007 haalde ik mijn diploma ‘sensorische integratietherapeute’. 

In 2018 startte ik ook met cursus volgen bij Anders Kijken naar Kinderen in Nederland en in 2020 bij Sensoryintegrationeducation in Engeland. 

In mijn eigen praktijk en leven deed ik heel wat ervaring op en kreeg daardoor meer inzicht in de praktische kant van de theorie. Ik vul dit graag aan met kennis die ik opdeed uit andere stromingen en eigen levenservaringen. Zo zou voor mij ‘intuïtie’ als negende zintuig mogen toegevoegd worden.    

Ondertussen deel ik mijn kennis en ervaring al vele jaren graag via cursussen, supervisies en individuele begeleidingen. 

Waarvoor kan je bij mij terecht? 

Alle kennis over prikkelverwerking voor coaches & leerkrachten

Opleidingen

Je kan als coach, therapeut of leerkracht bij mij terecht voor cursussen en opleidingen. Deze gaan zowel online of live door. Het overzicht van alle opleidingen vind je terug in de agenda. 

Individuele sessie

Als je graag voor een kind in je praktijk of klas iemand hebt die eens meekijkt, kan je daar een supervisie of individuele sessie voor boeken. Klik hier onder om dit aan te vragen.

Leer alles over prikkelverwerking

Heb je vragen? Of wil je graag een afspraak inplannen? Wel, alles start bij een eerste vrijblijvende kennismaking. Ik leer je graag kennen en help je zo goed ik kan verder op basis van waar jij het meeste nood aan hebt.