Ouders

De juiste aanpak voor jouw kind

Je wil als ouder het beste voor je kind…

Wil jij ook graag dat je kind zich goed voelt in zijn vel en kan doen wat bij zijn ontwikkeling past? 

Is jouw kind ook een beetje ‘anders’. Zie je dit zelf of krijg je commentaar van anderen op de manier waarop je kind zich gedraagt, hoe jij met je kind omgaat of op hoe het zich ontwikkelt? 

 Ik help jou en je kind graag ontdekken hoe je kind leert, welke prikkels het daarvoor nodig heeft of hoe het met prikkels kan omgaan die het moeilijk verwerkt. Ik kan het ook ondersteunen bij schoolse taken zoals leren knippen, tekenen, schrijven en rekenen. 

Hoe pakken we dit samen aan?

  • Vanuit sensorische informatieverwerking, wat ook sensorische integratie of  prikkelverwerking genoemd wordt. We kunnen eventueel een sensorisch profiel maken om in kaart te brengen hoe de verschillende zintuigen van je kind informatie verwerken. Hierna kunnen we op weg gaan om passende oplossingen te vinden voor wat moeilijk loopt en (meer) in te zetten wat al lukt. Twijfel je of je kind problemen heeft met zijn prikkelverwerking? Je kan mijn blog hier over lezen: Hoe weet ik of mijn kind problemen heeft met zijn prikkelverwerking? 
  • Via hun motoriek om motorische vaardigheden op te bouwen, zowel fijne als grove motoriek. Motorisch vaardig zijn geeft een basis aan je kind om zich goed in zijn vel te voelen.
  • Bij schoolse vaardigheden zoals rekenen, schrijven en tekenen. We vertrekken steeds vanuit wat je kind al kan en leuk vindt. Een kind is van nature nieuwsgierig en als het zich veilig voelt, wil het zijn vaardigheden uitbreiden. 
  • Als je het moeilijk hebt met een bepaald gedrag van je kind of met zijn leerproblemen. Je kan dan zelf komen zonder je kind en je verhaal vertellen. Via mijn werk als kindertolk begeleid ik je naar inzicht in wat je kind naar je spiegelt en wat jij hiermee kan doen voor jezelf en je kind. Meer informatie vind je in de blog: Kindertolk? Present childmethode?

Leer hoe je jouw kind kan helpen open bloeien en plezier beleven.

Ik help je graag de juiste weg te vinden.

Hoe kan ik je helpen?

Voor de begeleiding van kinderen werk ik graag samen met de ouders en indien gewenst met de leerkrachten of andere begeleiders.

Ik vind het belangrijk om informatie uit te wisselen zodat het proces past bij het gezin/de omgeving waarin je kind leeft. 

Je mag als ouder/begeleider aanwezig zijn bij de therapie.

De eerste stap samen met je kind

Heb je vragen? Of wil je graag een afspraak inplannen? Wel, alles start bij een eerste vrijblijvende kennismaking. Ik leer je graag kennen en help je zo goed ik kan verder op basis van waar jij en je kind het meeste nood aan hebben.