Hoi,

Mijn naam is Inge

Zo lang ik me kan herinneren droom ik van een betere wereld. Een wereld waarin iedereen zich kan ontwikkelen, zich ergens thuis voelt, de anderen respecteert en plezier heeft in het leven. 

Als kind was ik al graag in mijn eigen tuintje bezig met bloemen en voedsel telen. Daar voelde ik me goed. Daarbuiten vond ik vaak moeilijk balans, ik was bv. sneller moe dan leeftijdsgenoten, kon me niet zo goed concentreren op wat ik in school leerde en in grote groepen had ik het vaak moeilijk.  

Ik zag enkele jaren geleden dat ik in mijn werk als ergotherapeute enorm geboeid werd door hoe hij wij de prikkels uit ons lichaam en uit de omgeving verwerken, hoe dit ons in of uit balans kan brengen. Ik leerde dat als we weten wat ons goed doet, we meer balans, plezier en liefde ervaren. 

Mijn reis hierrond begon tussen 1992 en 1995 toen ik in Duitsland werkte en mijn collega’s hierover vertelden. In 2004 startte ik een opleiding ‘sensorische integratietherapeute’ bij Insight. Alhoewel ik mijn diploma in 2007 haalde, blijf ik me hier verder rond ontwikkelen en deel ik graag mijn kennis hierrond. 

In mijn praktijk begon ik dit ook toe te passen bij kinderen met leer of ontwikkelingsproblemen en volwassenen met rugklachten, NAH, … 

Nu kan ik in mijn dagelijks leven snel oplossingen vinden maar er waren ook periodes dat het moeilijker ging. Ik ging tot aan de deur van een burn-out en stapte er niet door.

De laatste jaren vraag ik me meer en meer af wat de oorspronkelijke natuurlijke principes zijn. Voor mij valt prikkelverwerking hier onder. Ik begon ook ruimer te kijken vind het boeiend om mensen te begeleiden om zich meer en meer  vanuit hun eigen natuur te ontwikkelen, om te vertrekken van wat ze ergens al kunnen. 

Ik heb zelf al een hele weg afgelegd, veel informatie uitgewisseld, mezelf laten begeleiden, cursussen gevolgd. En toch blijf ik het boeiend vinden om nieuwe dingen te leren, om zelf te groeien en verder open te bloeien. 

Via les geven en mensen begeleiden in mijn praktijk deel ik met plezier mijn ervaring en kennis. Ik begeleid je graag als volwassene voor je werk of voor jezelf al dan niet samen met je kind/kinderen. 

Mijn meest boeiende opleidingen

Kennis & Expertise

  • 1995, 2004 – heden: Sensorische integratie, INSIGHT, D-Rheinbach / AKK, NL-Leiden / Sensoryintegrationeducation, online, UK.

  • 2019-2021: Code of the Oracle Training, Ariella Indigo, level 1 en 2

  • 2019-2020: Training tot Kindertolk ®, Present Child, Janita Venema

  • 2009 – 2010: Psychomotorisch onderzoek en therapie bij kinderen (POTK), Explore, B-Hasselt

  • 1995 en 1999: Therapeutisches Arbeiten nach der Perfetti-Methode, F.M. Conti, D-Düren en B-Leuven

Ik maak graag kennis met jou!

Heb je vragen? Of wil je graag een afspraak inplannen? Wel, alles start bij een eerste vrijblijvende kennismaking. Ik leer je graag kennen en help je zo goed ik kan verder op basis van waar jij het meeste nood aan hebt.